Over mij

Ik ben Jasmijn Blijenbergh-Menereis, geboren in 1987 in Utrecht. Samen met mijn man en twee zoons woon ik in Nieuwegein.

Mijn eigen geboorte was thuis, op Goede Vrijdag, met een klein groepje bijzondere mensen erbij om mijn moeder te steunen. Ook mijn broer was erbij, die paaseitjes mocht uitdelen zodra ik geboren was. De uitkomst hiervan was, dat deze al op waren nog lang voordat ik geboren werd. Bij elk geluid dat mijn moeder maakte, ging mijn broer weer rond met de eitjes. In alle rust en met kaarslicht omringd ben ik net over middernacht ter wereld gekomen. Een geboorte die ik iedereen gun.

"De oerkracht die vrijkomt tijdens de bevalling is zo fantastisch!"

Als 8-jarig meisje was ik al geïntrigeerd door een vriendin van mijn moeder, die vroedvrouw was. Mijn hele leven ben ik me blijven verbinden aan alles wat met zwangerschap en geboorte te maken heeft. Het trok me aan en ik vond alles even interessant. Nog steeds vind ik het een bewonderenswaardig proces, hoe er telkens weer nieuw leven ontstaat en hoe dit groeit binnenin een vrouw. En de oerkracht die vrijkomt tijdens de bevalling is zo fantastisch! Ook de verandering van vrouw tot moeder en van man tot vader, is ontzettend bijzonder om van zo dichtbij mee te mogen maken

Na een omweg waarin ik eerst zelf moeder werd op puberleeftijd,
Pedagogische Wetenschappen ging studeren en ging werken als gedragswetenschapper,
ben ik toch mijn droom gaan volgen en heb ik de opleiding tot vroedvrouw gevolgd aan
de Verloskunde Academie Amsterdam. Ik ben nog elke dag dankbaar dat ik hiervoor gekozen heb.

Ik word blij van: badbevallingen, bloesembomen, avocado, de zon, yoga, festivals, fotograferen en reizen.

Met inmiddels een tweede zoon erbij, ben ik in 2018 afgestudeerd. Sinds die tijd heb ik bij verschillende praktijken in en om Utrecht waargenomen. Ik vond het heel leuk om in verschillende praktijken rond te kunnen kijken. Wat ik miste was het échte contact met cliënten, echte aandacht en tijd voor iemand hebben en een band opbouwen. Daarom ben ik in januari 2021 mijn eigen praktijk gestart waarbij persoonlijke aandacht, tijd, vertrouwen en autonomie centraal staan.

De naam InnerBirth kwam zomaar in mij op, en ik wist meteen dat dit de naam moest zijn. Een geboorte gebeurt letterlijk van binnenuit de vrouw, maar tegelijk is het de innerlijke geboorte van een moeder, een vader en een heel gezin! Deze processen beginnen al tijdens de zwangerschap, of misschien zelfs nog daarvoor, zodra de kinderwens ontstaat. Voor een kindje is het net zo. Die wordt letterlijk van binnenuit de moeder geboren, maar wordt ook als nieuw wezen op de aarde geboren. Ik vind de naam InnerBirth in die zin allesomvattend. Het hele proces van kinderwens, zwangerschap, geboorte en daarna zit hierin verweven.